Haber

Devletten destek alan kadın girişimciler, ev hanımlarına istihdam sağlıyor.

Bitlis’in Tatvan ilçesinde yaşayan kadın girişimci Şazime Hancı, devlet desteğiyle kendi işini kurdu ve ev hanımlarına istihdam sağlıyor.

Daha önce bir sanat atölyesinin işletmecisi olan Hancı, iş yerini KOSGEB’e bağlı olarak genişletiyor, 4 farklı alanda üretiyor ve hizmet veriyor. 6 kadını işyerinde çalıştıran Hancı, yurt hanımlarının yurtlarında yapabilecekleri işleri de yurtlarında para kazanmaları için gönderiyor. Kullandıkları malzemeleri Tertip firmasında üreterek bölgenin ilk ve tek üretim firmasına sahip olan Hancı, çift kafa lazer kesim makinası ile üretim yaparak bir çok şubeye hizmet sunmaktadır.

Mesleki eğitim protokolü ile aynı zamanda okul görevini de yürüten kadın girişimci Şazime Hancı, kursiyerlere maaşlarının yanı sıra sigortalarını da yatırarak kalfalık ve ustalık belgesi verdiklerini söyledi. 4 farklı segmentte yaptıkları çalışmalarda bölgede ilk ve tek olduklarını söyleyen Hancı, “Daha önce Tatvan’da kurduğum bir sanat atölyesinin işletmeciliğini yaptım. Daha da geliştirerek sektörümüzü bir sanat atölyesine dönüştürdük. farklı alanlarda destek veren daha büyük firma.Bu firma doğrultusunda birçok kadınımıza ulaşabiliyoruz ve burada üretim yapıyoruz.4 farklı sektör üzerine yapmış olduğumuz bu çalışmalarda bölgede ilk ve tek biziz.Biz olduğumuzu biliyorum. araştırmalarımız doğrultusunda Türkiye’de tek. Kuruluşumuz bölgenin ilk ve tek üretim firmasıdır. Burada hem kalite hem de uygun bütçeye sahibiz ve her kesime sunabiliyoruz” dedi.

“Şirketimizde hem üretiyoruz hem de meslek edinmek isteyenlere kurslar vermeye devam ediyoruz” diyen Hancı, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Devletten destek aldığımız çift kafalı lazer kesim makinesi ile üretim yaparak burada bir çok departmana hizmet verebiliyoruz. Hem kendi bünyemizde üretim yapıyoruz hem de meslek edinmek isteyenlere kurslar vermeye devam ediyoruz. Çerçeve tasarım atölyemiz de bunlardan biri.Bu hizmetler doğrultusunda birçok kadın ve erkeğe ulaşabiliyoruz.Mesleki eğitimlerle birlikte imzaladığımız protokol çerçevesinde burada okul olarak da hizmet veriyoruz. Bazı sebeplerden dolayı okuyamayan erkeklerimiz ve kadınlarımız olabilir. Buradaki hizmet sektöründe onlara hem diploma verebiliriz hem de kalfalık ve ustalık belgesi verebiliriz. Aynı zamanda sigortalarını ödüyoruz, maaşlarını ödüyoruz.”

İhtiyaç sahibi ev hanımlarına ulaşıp evlerinde istihdam ettiklerini belirten Hancı, “Şirketimizde şu anda aktif çalışan sayısı 6. Part-time çalışanlarımız da var. Bununla da sınırlı değiliz. Güveniyoruz.” temizlik, paketleme, lazer kesim makinesinden çıkardığımız eserlerin tasarımı ve üretilen çiçeklerin tasarımı için hanımlarımıza. Hanımlarımız bu sayede hem bizlere yardımcı oluyorlar hem de faydalanıyorlar” dedi. – BİTLİS

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu